kalender

-

Voorjaarsmarkt Ulvenhout

-

Informatiebijeenkomst afval scheiden

Op verzoek van de dorpsraad Ulvenhout organiseert de gemeente Breda op maandag 27 juni a.s. om 20.00 uur in de Pekhoeve een informatiebijeenkomst over het plan om afval voortaan gescheiden op te halen. Op deze bijeenkomst kunt u alle informatie in het algemeen en voor uzelf in het bijzonder krijgen.

-

Grimhuyser avond - Visser en Filippova

Visser en Filippova met akoestisch liedjesprogramma “Vervlogen Liefdes”. Hans Visser, in Ulvenhout geboren en opgegroeid, verwierf internationale faam als lid van Flairck.

-

Vlooienmarkt

Op 10 en 11 september organiseren de vrijwilligers van de Ulvenhoutse Jeugdraad de 2-jaarlijkse vlooienmarkt. Deze wordt gehouden op het Pekhoeve terrein in Ulvenhout.

-

Open Dag Boxing University

-

Spreekuur wijkagent

Spreekuur wijkagent Bruce Bhawan

-

Start workshop vrij tekenen

KBO Ulvenhout organiseert de workshop vrij tekenen. Kosten bedragen €65,- voor leden, €75,- voor niet leden

-

Vergadering Dorpsraad

-

Lezing schrijfster Linda Jansen

Op woensdag 2 november organiseert het Ruilboek een lezing met Linda Jansen in Boerderij de Pekhoeve. Aanvang 20.00 uur in de Goeikamer. Linda Jansen (Roosendaal, 1978) is schrijfster en woont met haar gezin in Breda. Op jonge leeftijd schreef zij al gedichten en songteksten. Na de geboorte van haar jongste kind begon zij in de spaarzame stille uren te schrijven aan haar debuutroman “Onder Water”. Het idee voor haar debuutroman ontstond nadat ze in de media regelmatig de term ‘onder water’ tegenkwam. De verhalen erachter lieten haar niet los. Zij vormen de basis van ‘Onder water’, gecombineerd met een van haar passies: het observeren van mensen en hun gesprekken op terrassen, in cafés en het park waar ze graag komt. Dat is voor haar iedere dag opnieuw een bron van inspiratie. Linda Jansen woont tegenwoordig in Breda met haar man en twee kinderen. Het vervolg 'Boven Water' is nu uit.

-

Beierse Feestavond

Ter gelegenheid van het 110-jarig bestaan van harmonie Constantia wordt er een Beierse feestavond georganiseerd. Met muziek door Harmonie Constantia, Blech Bizar en De Bosuilen. Met bier van het het “Ulvenhouts Bierbrouwers Collectief”.

-

Kick-off party carnaval

Gezellig borrelen in Ulvenhout? Dat kan natuurlijk altijd, maar een paar keer per jaar wordt er iets extra’s georganiseerd. De elfde van de elfde, de officiële aftrap van het Carnavalsseizoen, is zo’n gelegenheid. Iedereen is hierbij welkom. De avond begint om 21.00 uur met een gezellige borrel. Om elf over 11 worden vervolgens Prins Carnaval 2017 en zijn Raad bekend gemaakt. Aansluitend wordt de avond swingend vervolgd met optredens van diverse DJs.

-

Ulvenhout's Got Talent

Aan deze zinderende talentenshow kunnen kinderen van 4 tot 14 jaar meedoen die kunnen zingen, dansen, playbacken, acteren, goochelen, een instrument kunnen bespelen of een ander talent hebben. Jullie mogen alleen optreden, met z’n tweeën of met een hele groep. We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk ouders jullie komen aanmoedigen. Ook vriendjes en vriendinnetjes, opa’s en oma’s en andere familieleden kunnen komen supporteren. De deuren van de Pekhoeve gaan open om 18.30 uur, de optredens starten om 19.00 uur en de prijsuitreiking is rond 21.00 uur. Veel plezier met de voorbereidingen alvast!

-

Intocht Sinterklaas

-

Spreekuur wijkagent

Spreekuur van wijkagent Bruce Bhawan

-

Denk en Doe dag

Praat mee over het Ulvenhout van morgen Kent u hem nog de Denk & Doe Dag van 12 september vorig jaar? Er is toen met u gediscussieerd over de toekomst van ons dorp. Dit gebeurde aan de hand van een aantal thema’s en tijdens de Ulvenhoutse voorjaarsmarkt is dit nogmaals herhaald. Afgelopen jaar is hard aan deze thema’s gewerkt en er zijn ook nieuwe thema’s bijgekomen. Bent u benieuwd hoe het ervoor staat? Praat u mee over een verdere invulling? Kom dan op 19 november a.s. tussen 11u-15u naar de Pekhoeve boerderij om onder het genot van een kopje koffie of een drankje uw ideeën voor een nog gezelliger en leefbaarder Ulvenhout te delen.

-

Late Night Shopping

Vrijdag 25 november organiseert Ulvenhout voor de eerste keer een Late Night Shopping. Fashion, flowers, & food: heerlijke hapjes en drankjes buiten, maar ook in de winkels, muziek, gezellig winterterras & natuurlijk speciale aanbiedingen en acties in de winkels & restaurants. Kijk voor de laatste informatie op https://www.facebook.com/events/1243376445727719/

-

UVV'40 - Vriendinnendag

Wil jij graag een keer voetballen met alleen meiden? Kom dan naar de UVV'40 Vriendinnendag. Geheel vrijblijvend en gratis. Voor meiden in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar organiseert UVV’40 in samenwerking met de KNVB op sportpark “Jeugdland” een Vriendinnendag. Voor meer informatie kijk op: http://www.uvv40.nl/agenda

-

Reünie "BuiTen Westen"

BuiTen Westen, zelfbenoemd Feest-PolkaRock-Pop ensemble, komt nog 1 keer terug. Bestel NU je kaarten via buitenwesten@ulvenhoutleeft.nl 5,00 in de (online) voorverkoop 7,50 aan de zaal

-

Dorpsraad vergadering

-

Spreekuur wijkagent

Spreekuur van wijkagent Bruce Bhawan

-

Ulvenhout Beeft

Het is dit jaar wederom een gezellige boel met Kerst. Op 18 december zullen de winterse kerst klanken van Ulvolume en een knetterend haardvuur, de door Ulvenhout Leeft georganiseerde Curling kampioenschappen weer van volop sfeer voorzien! Kom langs voor de muziek, de curling en de gezelligheid. We zien jullie graag weer...

-

Nieuwe joarke ouwe Ulvenhout

In Ulvenhout gaan de kinderen zingend langs de deuren om de mensen gelukkig nieuwjaar te wensen. De Dorpsraad in Ulvenhout wilt deze traditie in ere houden, zoals het strooien van centen om 12 uur bij de kerk, wat vroeger de pastoor altijd deed.

-

Kerstboomverbranding

Vrijdag 6 januari om 19.00 uur kerstboomverbranding, Sulkerpad/Markdal Ulvenhout Geniet nog één keer van dit gebeuren want volgend jaar gaat de gemeente het anders doen.

-

Nieuwjaarsreceptie

Zoals u gewend bent, houdt de Dorpsraad Ulvenhout ook in 2017 een nieuwjaarsreceptie. Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie geeft Harmonie Constantia om 14.15 uur haar traditionele nieuwjaarsconcert. U bent alle van harte uitgenodigd op 8 januari 2017 het nieuwe jaar in te luiden op Sport- en Partycentrum Jeugdland.

-

Dorpsquiz

De Dorpquiz in Ulvenhout wordt ieder jaar georganiseerd door Stichting Ulvenhout 700 ter bevordering van de saamhorigheid in het dorp.

-

Spreekuur wijkagent

Wijkagent Bruce Bhawan houdt spreekuur in de Donk. Vrije inloop.

-

Congo in Beeld in Ulvenhout

Stichting Vrienden van Pater Peeters is een vrijwilligerspilaar uit Ulvenhout voor steun aan het opgebouwde netwerk en ontwikkelingswerk, in de provincies van Kasayi in Congo. Kom kijken en luisteren en praat mee over dit Afrikaanse land van missionarissen waar Ulvenhout een binding mee heeft. Toegang is gratis, en u krijgt koffie en thee aangeboden.

-

Ouderenmiddag

Oranjevereniging Ulvenhout organiseert een ouderenmiddag met het "Mades meezingkoor". De deur gaat open om 13:15. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie van Huize de Donk en in de Pekhoeve bij de Bond voor Ouderen van maandag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur

-

Festival der Fantasten

Toneelvereniging Ulvenhout voert de klucht "Festival der Fantasten" op. Kaarten zijn te koop bij Jeugdland, Flamingobar en Kapper de Kort

-

Festival der Fantasten

Toneelvereniging Ulvenhout voert de klucht "Festival der Fantasten" op. Kaarten zijn te koop bij Jeugdland, Flamingobar en Kapper de Kort

-

dun Bart en dun Teej

Op 5 februari organiseert heemkundekring Paulus van Daesdonck de jaarlijkse muziekmiddag. Deze keer is er wat minder muziek en wat meer cabaret: De gebroeders Bart en Theo Borghouts treden als “Dun Bart en dun Teej” op met een “Bredaose conference”. U kent Theo ongetwijfeld als een van de paoters Terrepetijn en Sjaggerijn, het duo dat jarenlang een succesvolle cursus Bredaos verzorgde. Samen met zijn broer Bart verzorgt hij speciaal voor de leden van Paulus een middag onder het motto “Dun Bart en dun Teej op zun Bredaos”. Na een Bredaose ontvangst, Bredaose kwis, Bredaose felicitatie, Bredaose liedjes en meer Bredaos dialect zullen de bezoekers voortaan een aardig woordje Bredaos spreken. De middag begint om 14:00 uur en vindt plaats in Gemeenschapshuis "Vianden". Het optreden is alleen toegankelijk voor leden van Paulus van Daesdonck, maar u kunt vlak van te voren of zelfs ter plekke nog lid worden. www.paulusvandaesdonck.nl

-

Jeugdsauwelen

Unieke middag. Als afronding van het scholenproject staan leerlingen uit groep 8 in de ton om hun act op te voeren. Kijk op www.bosuilendorp.nl voor meer info en foto’s uit andere jaren.

-

Sauwelen

Al jaren top entertainment door onze Sauwelaars en acts in een uitverkocht Pekhoeve-theater. Kijk op www.bosuilendorp.nl voor meer info en foto’s uit andere jaren.

-

Worst naar Clara

Al jaren trekt Bosuilendorp massaal op deze dag met huiskarren naar de heilige Clara in Meerseldreef om haar om goed weer te vragen. Kijkend naar de afgelopen jaren is Clara ons erg gunstig gezind. Iedereen is welkom om aan te sluiten. Kijk op www.bosuilendorp.nl voor de vertrekinformatie.

-

Spreekuur wijkagent

Wijkagent Bruce Bhawan houdt spreekuur in de Pekhoeve. Vrije inloop.

-

Bosuilen Blaasfestijn

Een feestavond met openingsspel vol hilariteit en strijd. Voor de winnaar ligt natuurlijk een mooie prijs klaar! Het zou top zijn als buurtverenigingen, carnavalsverenigingen, vriendenclubkes, gemengde koren, SUC-ers en andere geïnteresseerden zich aanmelden om bij dit spel aanwezig te zijn. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!n Het spel zal vanaf ongeveer 20.00 uur van start gaan. Tussendoor komt Prins Ad XVI het carnaval 2017 officieel openen om 21.11 uur!!

-

Groots V.L.U.G kinderbal

-

Carnavalsmis

-

Stuiterbal

Op zaterdag 25 februari hebben de Ulvenhoutse tieners hun eerste eigen carnavals feestje: HET STUITERBAL. Een FRISFEEST in de Flamingobar voor tieners van 14/15-18 jaar.Het feestje duurt van 21:11 tot 00:11. Entree, inclusief 2 drankjes is €5. Neem je vrienden mee en kom gezellig carnavallen!

-

Carnavalsoptocht

- Defilé | 15u | Hotspot op het Dorpsplein - Prijsuitreiking kinderoptocht | 17u | Pekhoeve - Prijsuitreiking grote optocht | 20:30u | Pekhoeve

-

Halfvastenbal

Welkom in het Cooldown Café! Na een intensieve workout -carnaval- is het van groot belang een goede cool-down te doen. We gaan dit mogelijk maken in de bar onder begeleiding van (waarschijnlijk) twee personal trainers. We verwachten iedereen in een (zo fout mogelijke) sportieve outfit. Aan degene met het meest hilarische pèkske zal een passende prijs worden uitgereikt! Maar natuurlijk wordt ook met motto 2018 bekend gemaakt. Dus al je vrienden appen & komen dus!

-

Opening tentoonstelling "Ondergronds verleden"

Zaterdag 1 april opent wethouder De Bie onze nieuwe tentoonstelling over archeologie. "Ondergronds Verleden" - "Wat lieten onze voorouders achter in de bodem?" Deze tentoonstelling werd samengesteld in samenwerking met de Archeologische Dienst van de gemeente Breda en het Rijksmuseum voor Oudheden te Leiden.

-

Filmconcert ULVENWOOD

Harmonie Constantia is een bindende factor in het sociaal cultureel leven van de dorpsgemeenschap Ulvenhout met een duidelijke missie. Deze missie is o.a.: “In samenwerking met andere verenigingen goede concerten en muzikale bijdragen te kunnen geven aan het Ulvenhouts dorpsleven en daardoor de saamhorigheid binnen ons prachtige dorp te stimuleren” Harmonie Constantia organiseert in samenwerking met Toneelvereniging Ulvenhout een concert gebaseerd op prachtige filmmuziek. Zie hiervoor ook de aankondiging in weekblad Nieuw Ginneken. Filmmuziekconcert ULVENWOOD - Vrijdag 7 april 20.00 uur - Jeugdland Ulvenhout - gratis entree Het belooft een verrassende avond te worden met prachtige filmmuziek en sketches van de toneelvereniging. Van harte wordt u hiervoor uitgenodigd.Harmonie Constantia zal uw aanwezigheid zeer op prijs stellen en hoopt u op 7 april een gezellige avond te kunnen aanbieden.

-

UVV'40 Vriendinnendag

Wil jij graag een keer voetballen met alleen meiden? Verheug jij je op schoolvoetbal? Kom dan naar de UVV'40 Vriendinnendag. Geheel vrijblijvend en gratis. Voor meiden in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar organiseert UVV’40 in samenwerking met de KNVB op sportpark “Jeugdland” een Vriendinnendag. Kijk voor meer informatie op http://www.uvv40.nl/agenda

-

Spreekuur wijkagent

De wijkagent houdt spreekuur in de Pekhoeve. Vrije inloop.

-

Jubileumfeest Oranjevereniging

Oranjevereniging Ulvenhout bestaat 85 jaar en dat is een goede reden voor een feestje. In een tent op het Pekhoeveterrein vindt het jubileumfeest plaats met muziek van de band Stoot. Tijd onder voorbehoud.

-

Voorjaarsmarkt

Kom gezellig langs op de markt in Ulvenhout! Er zijn weer volop kramen en gezelligheid!

-

Koningsdag

-

Spreekuur wijkagent

De wijkagent houdt spreekuur in de Donk. Vrije inloop.

-

Avondvierdaagse

-

Avondvierdaagse

-

Avondvierdaagse

-

Avondvierdaagse

-

Ulvenhout Uit de Kunst

Twee-jaarlijks evenement waarin lokale kunstenaars hun werk presenteren.

-

Ulvenhout Uit de Kunst

Tweejaarlijks evenement waarin lokale kunstenaars hun werk presenteren

-

Spreekuur wijkagent

De wijkagent houdt spreekuur in de Pekhoeve. Vrije inloop.

-

Midzomeravond festival

Georganiseerd door Harmonie Constantia Ulvenhout

-

Donderdagavondconcert Hans Visser & Irena Filippova

De accordeon is wellicht niet het meest sexy instrument, dat je te binnen schiet, totdat je Irena Filippova hoort en ziet. Virtuoos is zwak uitgedrukt voor de manier waarop zij het instrument bespeelt. Irena is van origine Russische en heeft al eerder met Hans Visser(zoon van Ulvenhout!) enkele avontuurlijke muziekvoorstellingen over Rusland gemaakt. Ditmaal maken zij een keuze uit het repertoire van de afgelopen jaren… Sponsor: Intermezzo, Italiaans restaurant

-

Ulvenhout Urban Open

Het unieke Ulvenhoutse groen en haar straten zijn het toneel van de Ulvenhout Urban Open. Het initiatief en de organisatie is in handen van de Stichting Ulvenhouts Carnaval. Naast een gezellig evenement is het een prachtige manier om het dorp te leren kennen. Urban golf maakt gebruik van de omgeving voor de holes natuurlijk zonder hier schade aan toe te brengen. Inmiddels kunnen de golfers kiezen voor een 9 of 12-holes baan in en rondom Ulvenhout. De holes variëren van echte "holes in het groen" tot de zgn "urban holes" (van trapje af, alternatieve puts, etc.). Hiermee denken we een goede mix te brengen voor ervaren en niet ervaren golfers.

-

Spreekuur wijkagent

De wijkagent houdt spreekuur in de Donk. Vrije inloop.

-

Donderdagavondconcert Jamez

Jamez, tweemansformatie met Jimmy Glasmacher en Bobby van den Bergh. Beide mannen hebben hun sporen ruimschoots verdiend. Zo speelde Jimmy met o.a. The Swinging Soul Machine, Percy Ledge en The Trammps, terwijl Bobby ooit deel uitmaakte van de band van Candy Dulfer. Hun muziek kan worden omschreven als contemporary jazz/funk lounge music… Sponsor: MFL accountants

-

Donderdagavondconcert Kees Schipper en Co Vergouwen

Twee conservatorium-geschoolde rootsmuzikanten van de bovenste plank. Samen overal actief in binnen- en buitenland.Traden al eerder met veel succes op in ons Grimhuysenpark. Keyword: beleving! Sponsor: Zjim mode/Gimbrère

-

Rondje Open Kerk

De kerken uit de regio heten u in de zomermaanden gastvrij welkom Ook de Sint-Laurentiuskerk in Ulvenhout is elke woensdagmiddag geopend voor publiek. Kijk voor meer informatie op www.rondjeopenkerk.nl

-

Donderdagavondconcert Jan de Bruijn en Pieter van Bogaert

Al meer dan 35 jaar bezieling en vakmanschap…En dat zorgt voor een grote schare trouwe fans! Dus neem uw eigen klapstoeltje mee! Sponsor: Stichting Elisabeth/De Donk

-

Rondje Open Kerk

De kerken uit de regio heten u in de zomermaanden gastvrij welkom Ook de Sint-Laurentiuskerk in Ulvenhout is elke woensdagmiddag geopend voor publiek. Kijk voor meer informatie op www.rondjeopenkerk.nl

-

Donderdagavondconcert Jacobs,List en Leenders

Deborah Jacobs, Marion van der List en Ad Leenders duiken nog eens in het legendarische tijdloze repertoire van The Beatles! Daarnaast hebben ze nog een aantal andere pareltjes uit de popgeschiedenis voor jou geselecteerd. Doe jezelf een plezier en kom genieten ! Sponsor: Aannemersbedrijf C. Bogaerts BV

-

Tentoonstelling "Ondergronds Verleden"

In deze expositie worden de resultaten gepresenteerd van een aantal archeologische onderzoeken dat de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden binnen de voormalige gemeente Ginneken en Bavel.

-

Rondje Open Kerk

De kerken uit de regio heten u in de zomermaanden gastvrij welkom Ook de Sint-Laurentiuskerk in Ulvenhout is elke woensdagmiddag geopend voor publiek. Kijk voor meer informatie op www.rondjeopenkerk.nl

-

Donderdagavondconcert The Song Factory

Onze huisband wisselt eigen werk, dat een uitgesproken sixties-feel heeft, af met bekende songs uit de jaren zestig en zeventig. Zo zullen o.m. The Everly Brothers, The Beatles, The Rolling Stones en The Kinks de revue passeren… Sponsor: Brillenzaken opticiën

-

Rondje Open Kerk

De kerken uit de regio heten u in de zomermaanden gastvrij welkom Ook de Sint-Laurentiuskerk in Ulvenhout is elke woensdagmiddag geopend voor publiek. Kijk voor meer informatie op www.rondjeopenkerk.nl

-

Donderdagavondconcert Jan van Bijnen en Joost Verbraak

Zin om te New Orleans-en, te genieten van een eenzame Mariachi-trompetteur, de ritmesectie van een draai-urgel, een creamy sousafoon en lekkere slidegitaar en banjogeluiden? Swingende en melancholische liedjes, zowel eigen als cover, die klinken naar een mix van jazz, country, blues en bluegrass. Verbraak | Van Bijnen voelt zich helemaal thuis op Grimhuysenpark-podium in de deep south van Nederland… Sponsor: Van Hooydonk autobedrijf

-

Donderdagavondconcert How about Rita?

Vintage Vocal Jazz, met liedjes uit vooral de jaren 40 en 50 in nieuwe arrangementen. Met veel plezier gespeeld door Harry Kanters(piano), Bart Wouters (bas en zang), Han Wouters (drums) en Angela van Rijthoven(zang). De flamboyante verschijning van de frontvrouw tovert een glimlach op de lippen en zorgt dat eenieder zich prima vermaakt tijdens een concert van dit vrolijke kwartet. Sponsor: Garagebedrijf Smeekens + rijwielzaak fietsen a/s Mark

-

Back to School party

Op vrijdag avond houden we een Back to School party in en rond de Pekhoeve. Gezellig even de tijd om de vakanties te bespreken en ons op de komende school periode voor te bereiden. BLAST! is een cover band die deze avond muzikaal zal opluisteren. Of het nu gaat om hedendaagse pop, soul, dance-classics of rock ’n roll, alle worden op enthousiaste wijze gebracht. Onder aanvoering van een weergaloos zangtrio weet deze band elke gelegenheid om te toveren tot een muzikaal swingend festijn. Van te voren, tussendoor en daarna zal ons eigen DJ team de avond verder vermaken met muziek. Voor meer informatie kijk op: http://ulvenhoutleeft.nl/content/2017/07/Vrijdagavond-Back-to-School-PARTY-met-BLAST-en-UL-DJ-TEAM

-

Kermis

-

Zomerspelen in Ulvenhout

De afgelopen jaren heeft Ulvenhout Leeft een Zeskamp georganiseerd. Hoe leuk die spellen waren bleek wel uit het enthousiasme van de deelnemers. We willen het dit jaar met de Zomerspelen graag voor een wat breder publiek aantrekkelijk maken om mee te doen. Zo zijn we op het idee gekomen om spellen te bedenken en te zoeken, die door jong én oud gedaan kunnen worden. Spellen dus voor iedereen, groot en klein. Spellen waarbij het gaat om de details. Bij de een zal kracht een rol spelen, maar behendigheid kan net zo goed de doorslag geven. Logisch nadenken of tactisch spelen. De kracht van de groep en de slimheid van het individu, alles zal nodig zijn. Lees verder en schrijf je in op: http://ulvenhoutleeft.nl/content/2017/07/Zomerspelen-in-Ulvenhout-voor-jong-en-oud-Schrijf-je-nu-in

-

Kermis

-

Kermis

-

Kermis

-

9e editie Ulvenhouts Golftoernooi

Een sportief en gezellig toernooi voor fanatieke golfers uit Ulvenhout, Galder of Strijbeek. Meer informatie op www.ulvenhoutsgolftoernooi.nl

-

Donderdagavondconcert Martine Grünwald en Co Vergouwen

Martine Grünwald is een veelzijdige zangeres, die haar sporen heeft verdiend in bijna alle denkbare genres. Samen met pianist(kind aan huis in ons park) Co Vergouwen verzorgt zij huiskamerconcerten onder de naam “Hartliedjes”. Van soul naar musical en via Ramses Shaffy weer terug naar Billy Joel, allemaal zonder opsmuk en recht uit het hart! Sponsor: Thijssen & Kalkman makelaars

-

Tentoonstelling "Ondergronds Verleden"

In deze expositie worden de resultaten gepresenteerd van een aantal archeologische onderzoeken dat de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden binnen de voormalige gemeente Ginneken en Bavel.

-

Tentoonstelling "Ondergronds Verleden"

In deze expositie worden de resultaten gepresenteerd van een aantal archeologische onderzoeken dat de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden binnen de voormalige gemeente Ginneken en Bavel. Op Open Monumentendag is het museum geopend

-

Afsluiting tentoonstelling "Ondergronds Verleden"

In deze expositie worden de resultaten gepresenteerd van een aantal archeologische onderzoeken dat de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden binnen de voormalige gemeente Ginneken en Bavel. Laatste dag van deze tentoonstelling

-

Dorspraad Jaarvergadering

Meer info volgt

-

Spreekuur wijkagent

De wijkagent houdt spreekuur in de Pekhoeve. Vrije inloop.

-

inloopsessie concept bestemmingsplan buitengebied zuid 2013 markdal

Tijdens deze inloopsessie in de Pekhoeve kunt u zich laten informeren over het conceptontwerp van het bestemmingsplan en vragen stellen aan aanwezige ambtenaren.

-

Filosofisch cafe

In boerderij de Pekhoeve (woonhuis) de Goeikamer wordt het filosofisch cafe georganiseerd. Onder leiding van Rika Lackin wordt gesproken over het onderwerp liefdadigheid.

-

Opening nieuwe tentoonstelling

Museum Paulus van Daesdonck opent haar nieuwe tentoonstelling over de middenstand in Bavel, Galder, Ginneken, Heusdenhout, Strijbeek en Ulvenhout

-

Filosofisch Cafe

Gespreksgroep o.l.v. Rika Lackin Gespreksonderwerp: Het vinden van de balans tussen vrijheid en discipline

-

Spreekuur wijkagent

De wijkagent houdt spreekuur in de Donk. Vrije inloop.

-

Denk- en Doe-dag

Waar? Pekhoeve. Tijdens de Denk- en Doe-dag worden bewoners uitgenodigd om te kijken en mee te denken met de plannen en activiteiten van de verschillende werkgroepen. De thema's zijn onder andere de herinrichting van het Pekhoeveterrein, de verbreding van de A58, de loods, coöperatief bouwen en de kerk.

-

Novembierfest

Met: De Bosuilen Blech Bizarr Bredasche Bauernkapelle Meer informatie op www.facebook.com/novembierfest

-

Ulvenhout's got Talent

Presentatie Jeugdprins(es) & Raad + Ulvenhout's talenten jacht. Kinderen van 4 tot 14 jaar die kunnen zingen, dansen, playbacken, acteren, goochelen, een instrument kunnen bespelen of een ander talent hebben, kunnen zich opgeven via talent@bosuilendorp.nl. Zij treden voor u op tijdens de grootse talentenshow: Ulvenhout’s got Talent. Je mag alleen optreden, met z’n tweeën of met een hele groep. De zaal is open om 18:30u, de aanvang is om 19:00u, de prijsuitreiking rond 21:00u Locatie: Taveerne Jeugdland

-

11e vd 11e Da ge ut nie wit

Hét feest om elkaar te ontmoeten, gezellig een biertje te drinken en het Carnavalsseizoen te starten. 21u Afscheidsborrel voorzitter Frank Husson 21.30u Onthulling Hooghedenpuzzel 22u Partytime! 23.11u Presentatie Hoogheid met Raad van 11 Waar? Taveerne Jeugdland.

-

Prinsenreceptie

Waar? Cafe Marie. Receptie met de nieuwe prins

-

Spreekuur wijkagent

De wijkagent houdt spreekuur in de Pekhoeve. Vrije inloop.

-

Intocht Sinterklaas

Locatie: Pekhoeve

-

Lezing Bels Lijntje door Jan van Eijck

Heemkundekring Paulus van Daesdonck organiseert een lezing over de geschiedenis, opkomst, neergang en huidig belang van de spoorlijn tussen Tiilburg en Turnhout 37 jaar was de tot huisarts opgeleide Jan van Eijck uit Goirle GGD-arts in Tilburg. En al 32 jaar is hij conservator van museum de Dorpsdokter in Hilvarenbeek. Behalve deze cv-achtergronden is Jan van Eijck een begenadigd verteller met een voorliefde voor tot de verbeelding sprekende en anekdotische details Locatie: De Leeuwerik in Galder. Aanvang 20.000 uur Niet leden van de heemkundekring zijn ook van harte welkom tegen betaling van € 5,-. Je kunt ook ter plekke lid worden voor € 19,50 per jaar. Kijk voor meer informatie op http://paulusvandaesdonck.nl

-

Tentoonstelling: Waar de kassa rinkelde

Tentoonstelling Middenstand en Ambachten. Talloze foto's en attributen uit vroeger tijden op het thema winkels en bedrijven in onze dorpen Museum open op elke eerste zondag van de maand, elke woensdagmiddag. Meestal ook op maandag, dinsdag en donderdag van 9 tot 15 uur. Bezoek met groepen is ook mogelijk. Van tevoren even een afspraak maken met Kees leijten (info@paulusvandaesdonck.nl) Locatie: Museum Paulus van Daesdonck, Pennendijk 1, Ulvenhout Kijk voor meer informatie op www.paulusvandaesdonck.nl

-

Kerstconcert

Op vrijdag 15 december om 20.00 uur geven het Princenhage’s Mannenkoor en het Gemengd Koor Ulvenhout een gezamenlijk Kerstconcert in de Laurentiuskerk in Ulvenhout. Ondanks dat de wijken Princenhage en Ulvenhout een eindje uit elkaar liggen hebben deze twee koren elkaar gevonden. Zij geven een gezamenlijk Kerstconcert waarbij ieder zijn eigen muzikale inbreng heeft maar waar er ook samen wordt gezongen. Het Princenhage’s Mannenkoor brengt bewerkingen van kerstliederen die a capella worden gezongen. Het programma bevat o.a. Mary had a baby, Go tell it on the Mountains, Een kindeke is ons geboren, Russisch Wiegelied en In der Christnacht van Gruber. Het Gemengd Koor Ulvenhout zingt o.a. Ave Maria, The First Noel, Heiligste Nacht, In the bleak midwinter en het Halleluja van Händel uit de Messiah. Gezamenlijk worden cantates van Bach en Hark! The Herald Angels sing van Mendelssohn gezongen. De orgelbegeleiding is door Jelena Bazova. De koren staan onder leiding van Ad Vergouwen (Princenhage’s Mannenkoor) en Paul Henken (Gemengd Koor Ulvenhout). Iedereen is van harte uitgenodigd om zo in de stemming te komen voor de kerstdagen! De entree voor het concert is gratis. Na afloop is er gelegenheid om een glaasje te drinken. Zie ook www.ulvenhoutskoor.nl en www.princenhagesmannenkoor.nl

-

Levende kerststal

Ulvenhout Leeft organiseert een levende kerststal bij Boerderij de Pekhoeve.

-

Start Driebanden Kampioenschap Ulvenhout

Start van het 36e Driebanden Kampioenschap Ulvenhout. Gedurende de maanden januari, februari en maart zullen een 60-tal deelnemers in de diverse bekende locaties, verdeeld naar sterkte in 5 klasse, strijden om de titel. Het belooft weer een strijd op het scherpst van de snede te worden. Uitgebreide omschrijving: Alle informatie over het programma, de uitslagen en standen kunt U vinden op onze website www.driebandenulvenhout.nl Waar: Flamingo Bar, Café Marie en Taverne Jeugdland Inschrijven kan tot 11 november 2017, 12:00.

-

Nieuwjaarsreceptie & concert

In Jeugdland Ulvenhout vindt het traditioneel Nieuwjaarsconcert van HarmonieConstantia plaats met aansluitend de nieuwjaarsreceptie voor iedere Ulvenhoutsebewoner.

Programma: 13.30u Zaal open 14.00u Concert 15.30uNieuwjaarstoast & uitreiking Platte buis 16.00u Borrel 

-

Dorpsquiz

In de 25e editie van de Dorpsquiz strijden 45 teams om de felbegeerde wisselbeker. Het festijn vindt plaats op sportpark Jeugdland.

-

Start kaartverkoop sauwelen

Start kaartverkoop voor debeide sauwelavonden op 2 en 3 februari. € 12,50 per kaart. Kaarten zijn te koop bij de Flamingobar.

-

Openbare speelavond "Zet Ulvenhout op de kaart"

Locatie: Boerderij de Pekhoeve Korte omschrijving: Zet jij Ulvenhout op de kaart tijdens de openbare speelavond? Deze avond bent u welkom om samen met anderen het Ulvenhout Begroot spel te spelen. Zo bepaalt u wat belangrijk is en zet u Ulvenhout op de kaart. Uitgebreide omschrijving: In de gezellige Dorpskamers van Boerderij de Pekhoeve spelen we gezamenlijk het spel. Bent u alleen, met zijn tweeën of met meerderen, meld u aan met een mail naar kaart@onsulvenhout.nl. We hebben de 18e ruimte voor 5 speltafels, dus wees er op tijd bij.

-

Bouwersdag

Op het UIlennest, Slotlaan 104a, is de locatie van de Opendag van bouwers Carnavalswagens

Altijd al willen zien en weten hoe eencarnavalswagen gebouwd wordt? Met carnaval hebben wij altijd prachtige wagensin de optocht; maar wie maakt die wagens toch altijd?? Er zijn veelcarnavalsverenigingen in ons dorp, die ieder jaar hun best doen om in deoptocht mooie wagens mee te laten rijden. Maar vragen jullie je ook altijd afwat je allemaal moet doen om zo’n grote wagen te bouwen?? Kom dan een kijkjenemen op 20 januari!

-

Inloopavond verbouwing Karkooi

Stichting Boerderij de Pekhoeve heeft bij de gemeente Breda eenomgevingsvergunning aangevraagd om de Karkooi op het Pekhoeveterrein te gaanverbouwen tot twee ruimtes met gemeenschappelijke entree en toiletgroep. Deintentie is dat het ene gedeelte bestemd wordt voor uitbreiding van ruimte voorhet kinderdagverblijf Boeffies en Bengeltjes en het andere deel zal hetthuishonk worden van de Dorpswijzer. Om een beeld te krijgen van hoe het eruitgaat zien nodigen wij u uit voor een open inloopavond. Er zullen tekeningenzijn en er is ruimte voor vragen. Wij zorgen voor koffie!  Locatie: Boerderij de Pekhoeve

-

Jaarlijkse muziekmiddag

Op zondag 28 januari verzorgen de Elckerlyc-speellieden in Mariëndal in het Ginneken het jaarlijkse concert voor de leden van heemkundekring Paulus van Daesdonck . Let wel: Ook niet-leden zijn van harte welkom! Op deze jaarlijkse muziekmiddag kunt U genieten van volksmuziek, zang en verhalen uit het rijke erfgoed van de Brabantse en Vlaamse Kempen. Speellieden begeleidden in de middeleeuwen de bruiloftsstoet naar de kerk. Later speelden ze tijdens de dienst, in historische optochten of in taveernes of herbergen op bijeenkomsten van de gilden en de burgerij. Tijdens de zomermaanden waren de Speellieden buiten te vinden, ’s winters trokken ze naar kastelen en binnenplaatsen. De Elckerlyc-speellieden zetten deze traditie voort en spelen het gehele jaar door in Brabant, maar ook ver daarbuiten. Zij begeleiden zichzelf op een groot aantal bekende en minder bekende instrumenten zoals de draailier, doedelzak, accordeon, harmonica, hobo, klarinet, fluit, viool, cello en gitaar. Ook het draaiorgeltje is er weer bij. Het concert begint om 14.00 uur en de toegang is gratis voor leden en voor niet-leden € 5,-- U kunt echter ook ter plekke lid worden. Dan kunt U ook onze lezingen gratis bijwonen en krijgt U 4 x per jaar ons verenigingsblad De Brieven van Paulus thuisgestuurd.

-

Inloopavond verbouwing Karkooi

Stichting Boerderij de Pekhoeve heeft bij de gemeente Breda een omgevingsvergunning aangevraagd om de Karkooi op het Pekhoeveterrein te gaan verbouwen tot twee ruimtes met gemeenschappelijke entree en toiletgroep. De intentie is dat het ene gedeelte bestemd wordt voor uitbreiding van ruimte voor het kinderdagverblijf Boeffies en Bengeltjes en het andere deel zal het thuishonk worden van de Dorpswijzer. Om een beeld te krijgen van hoe het eruit gaat zien nodigen wij u uit voor een open inloopavond. Er zullen tekeningen zijn en er is ruimte voor vragen. Wij zorgen voor koffie! Locatie: Boerderij de Pekhoeve

-

Startbijeenkomst Wonen met gemak

Tijdens de startbijeenkomst hoort u meer over de Wonen met Gemak-campagne en de verschillende informatiebijeenkomsten. Er is veel ruimte voor vragen. Na de pauze verzorgen de Ambassadeurs Brandveilig leven Breda een presentatie. Er zijn diverse informatiestands aanwezig die u kunt bezoeken in de pauze en na afloop van de bijeenkomst. Voor aanmelden en meer informatie bel met telefoon (076) 525 15 02 of stuur een bericht aan voorlichtingbreda@wonenmetgemak.nl

-

Jeugdsauwelen

De kinderen van basisschool De Rosmolen nemen het op tegen die van De Klokkebei. Komt dat zien!

-

Sauwelen

Na (enkele) jaren van afwezigheid keren Corné Reinieren en Thom van Aert weer terug in de Bosuilse sauwelton. Samen met Pim van Overloop en oppersauwelaar van vorig jaar Niels Goos zorgen zij voor het sauwelprogramma. De Boerendobbers Leedies Oonle en CUS completeren als acts de avonden. Locatie: de Pekhoeve

-

Sauwelen

Na (enkele) jaren van afwezigheid keren Corné Reinieren en Thom van Aert weer terug in de Bosuilse sauwelton. Samen met Pim van Overloop en oppersauwelaar van vorig jaar Niels Goos zorgen zij voor het sauwelprogramma. De Boerendobbers Leedies Oonle en CUS completeren als acts de avonden. Locatie: de Pekhoeve

-

Worst naar Clara

Aanmelden via worstnaarclara@bosuilendorp.nl, volwassenen betalen € 5, kinderen € 2,50. Vol = vol. Vertrek met 2 huifkarren vanaf de Flamingo Bar.

-

Tentoonstelling: Waar de kassa rinkelde

Tentoonstelling Middenstand en Ambachten. Talloze foto's en attributen uit vroeger tijden op het thema winkels en bedrijven in onze dorpen Museum open op elke eerste zondag van de maand, elke woensdagmiddag. Meestal ook op maandag, dinsdag en donderdag van 9 tot 15 uur. Bezoek met groepen is ook mogelijk. Van tevoren even een afspraak maken met Kees leijten (info@paulusvandaesdonck.nl) Locatie: Museum Paulus van Daesdonck, Pennendijk 1, Ulvenhout Kijk voor meer informatie op www.paulusvandaesdonck.nl

-

Onthulling branduilen

De branduilen die door de basisscholieren zijn gemaakt worden plechtig onthuld in aanwezig van carnavaleske hoogheden.

-

Jump - First Edition

Hét jeugdfeest tijdens Carnaval Jeugdfeest voor 13 t/m 17 jaar. Kaarten, € 7,50, te koop bij Taveerne Jeugdland en De Flamingo Locatie: de Pekhoeve

-

30 Plus Bal

Het leukste en gezelligste feest van Ulvenhout. Natuurlijk gratis entree Voorafgaand door de foute uren (20.00 - 22.00 uur) het 30 Plus Bal, White Sensation. Met Randy Watzeels en DJ's. Locatie: Pekhoeve

-

Optocht

Optocht door de straten van Bosuilendorp Kinder- en volwassen optocht door de straten (Molenstraat, Boonakker, Markdal, Dorpstraat) van Ulvenhout. Wagens, grote en kleine groepen. 15.00 uur op het Dorpsplein Optocht defilé door Prins Ad XVI Locatie: Bosuilendorp, start Molenstraat

-

Prijsuitreiking optocht

Feestelijke prijsuitreiking met gezellige afterparty in De Pekhoeve.

-

Dobbertjesbal

Gezellig kinder carnavalsfeestje in De Pekhoeve

-

Seniorenbal

Gezellig carnavalsbal voor de Bosuilse ouderen in De Pekhoeve

-

Lampionoptocht naar Uilenverbranding

Wanneer het carnaval voorbij is, lopen alle kinderen die mee willen met hun lampion naar het Bosuilenplein en de Pekhoeve. De uilen worden daar verband en daarmee het carnaval afgesloten.

-

Afscheid Jeugdraad

Afscheid van de Jeugdraad en aansluitend feest in De Flamingobar.

-

Afscheid Raad

De Raad neemt afscheid in de Flamingobar.

-

Haring happen

Het carnaval wordt traditiegetrouw afgesloten met het eten van een harinkje. In De Pekhoeve!

-

Bijeenkomst Comfortabel en veilig blijven wonen in mijn koopwoning

Wat kunt u doen om zo lang mogelijk in uw koopwoning te blijven wonen. Tijdens deze bijeenkomst worden praktische voorbeelden en concrete oplossingen aangedragen. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en onderling tips uit te wisselen. dinsdag 20 februari van 10.00 tot 12.00 uur in Jeugdland woensdag 28 februari van 10.00 tot 12.00 uur in De Pekhoeve Voor aanmelden en meer informatie bel met telefoon (076) 525 15 02 of stuur een bericht aan voorlichtingbreda@wonenmetgemak.nl

-

Bijeenkomst Comfortabel en veilig blijven wonen in mijn koopappartement

De inhoud van deze bijeenkomst is hetzelfde als ‘Comfortabel en veilig blijven wonen in mijn koopwoning’. Daarnaast wordt ingegaan op de rol van de VvE bij het zorgen voor een goede toegankelijkheid van het complex: wat zijn de verantwoordelijkheden én mogelijkheden van de VvE om de bewoners zo lang mogelijk prettig te laten wonen. Wanneer: donderdag 22 februari van 10.00 tot 12.00 uur in De Pekhoeve

-

Bijeenkomst Zorg en hulp

Informatie over zorg en hulp in de gemeente Breda. Hoe zit het nu precies? Wat regelt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) en wat biedt de zorgverzekering? En hoe werkt de vrijwillige hulpdienst in Ulvenhout? De wijkverpleegkundige en de klantmanager van de Wmo vertellen er meer over aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Wanneer: dinsdag 27 februari van 10.00 tot 12.00 uur in Jeugdland dinsdag 6 maart van 14.00 tot 16.00 uur in De Pekhoeve Voor aanmelden en meer informatie bel met telefoon (076) 525 15 02 of stuur een bericht aan voorlichtingbreda@wonenmetgemak.nl

-

Bijeenkomst Comfortabel en veilig blijven wonen in mijn koopwoning

Wat kunt u doen om zo lang mogelijk in uw koopwoning te blijven wonen. Tijdens deze bijeenkomst worden praktische voorbeelden en concrete oplossingen aangedragen. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en onderling tips uit te wisselen. Wanneer: woensdag 28 februari van 10.00 tot 12.00 uur in De Pekhoeve Voor aanmelden en meer informatie bel met telefoon (076) 525 15 02 of stuur een bericht aan voorlichtingbreda@wonenmetgemak.nl

-

Bijeenkomst Comfortabel en veilig blijven wonen in mijn huurwoning

Deze bijeenkomst wordt samen met de woningcorporatie Laurentius georganiseerd. U krijgt informatie over wat u zelf kunt doen om comfortabel en veilig te blijven wonen. Hoe de corporatie kan helpen en of er mogelijkheden zijn voor een indicatie vanuit de Wmo. Wanneer: donderdag 1 maart van 10.00 tot 12.00 uur in De Pekhoeve Voor aanmelden en meer informatie bel met telefoon (076) 525 15 02 of stuur een bericht aan voorlichtingbreda@wonenmetgemak.nl

-

Uitvoering Toneelvereniging Ulvenhout

De rollen zijn verdeeld. Nadere informatie volgt.

-

Uitvoering Toneelvereniging Ulvenhout

De rollen zijn verdeeld. Nadere informatie volgt.

-

Tentoonstelling: Waar de kassa rinkelde

Laatste dag van tentoonstelling Middenstand en Ambachten. Talloze foto's en attributen uit vroeger tijden op het thema winkels en bedrijven in onze dorpen Museum open op elke eerste zondag van de maand, elke woensdagmiddag. Meestal ook op maandag, dinsdag en donderdag van 9 tot 15 uur. Bezoek met groepen is ook mogelijk. Van tevoren even een afspraak maken met Kees leijten (info@paulusvandaesdonck.nl) Locatie: Museum Paulus van Daesdonck, Pennendijk 1, Ulvenhout Kijk voor meer informatie op www.paulusvandaesdonck.nl

-

Bijeenkomst Zorg en Hulp

Informatie over zorg en hulp in de gemeente Breda. Hoe zit het nu precies? Wat regelt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) en wat biedt de zorgverzekering? En hoe werkt de vrijwillige hulpdienst in Ulvenhout? De wijkverpleegkundige en de klantmanager van de Wmo vertellen er meer over aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Wanneer: dinsdag 27 februari van 10.00 tot 12.00 uur in Jeugdland dinsdag 6 maart van 14.00 tot 16.00 uur in De Pekhoeve Voor aanmelden en meer informatie bel met telefoon (076) 525 15 02 of stuur een bericht aan voorlichtingbreda@wonenmetgemak.nl

-

Bijeenkomst Gezond en Vitaal

Gezond oud worden en blijven, hoe doe je dat? Voorlichters van de GGD en Zorg voor elkaar Breda vertellen u wat u zelf kunt doen om zowel lichamelijk als geestelijk zo vitaal mogelijk te blijven. Zo kunt u de dingen blijven doen die u van belang vindt. Wanneer: dinsdag 13 maart van 10.00 tot 12.00 uur in De Pekhoeve Voor aanmelden en meer informatie bel met telefoon (076) 525 15 02 of stuur een bericht aan voorlichtingbreda@wonenmetgemak.nl

-

Bijeenkomst Veilig en praktisch wonen met dementie

Mensen met dementie blijven vaker thuis wonen. Dat vraagt veelvan henzelf, de partner en familie. De Geheugenwinkel Breda en deergotherapeut geven informatie over hoe veilig en praktisch wonen met dementie mogelijk gemaakt kan worden. Wanneer: woensdag 14 maart van 10.00 tot 12.00 uur in De Pekhoeve Voor aanmelden en meer informatie bel met telefoon (076) 525 15 02 of stuur een bericht aan voorlichtingbreda@wonenmetgemak.nl

-

Bijeenkomst Wonen in je eentje

Steeds meer mensen wonen alleen. Hoe kunt u er voor zorgen dat u inuw eentje veilig en comfortabel kunt blijven wonen? In deze bijeenkomst gaan we in op de voors en tegens van alleen wonen. We bespreken metu hoe u met bepaalde situaties kunt omgaan en we geven u allerlei tipsen handvatten. Wanneer: vrijdag 16 maart van 10.00 tot 12.00 uur in De Pekhoeve donderdag 29 maart van 10.00 tot 12.00 uur in De Pekhoeve Voor aanmelden en meer informatie bel met telefoon (076) 525 15 02 of stuur een bericht aan voorlichtingbreda@wonenmetgemak.nl

-

Finale Driebanden Kampioenschap Ulvenhout B-klasse

Finale B-klasse van de 36e Kampioenschap Driebanden Ulvenhout. Kijk voor meer informatie op www.driebandenulvenhout.nl  Locatie: Cafe Marie  

-

Finale Driebanden Kampioenschap D- en A-klasse

Finale D- en A-klasse van de 36e Kampioenschap Driebanden Ulvenhout. Kijk voor meer informatie op www.driebandenulvenhout.nl  Locatie: Flamingo bar 

-

Finale Driebanden Kampioenschap Ulvenhout C- en Hoofdklasse

Finale C- en Hoofdklasse van de 36e Kampioenschap Driebanden Ulvenhout. Kijk voor meer informatie op www.driebandenulvenhout.nl  Locatie: Cafe Marie

-

Bijeenkomst Toegankelijke openbare ruimte

Ontoegankelijkheid van de openbare ruimte en weinig beweging zijn veel gehoorde problemen. Een prettige openbare ruimte kan er voor zorgendat u makkelijker naar buiten gaat.Hoe kunnen we met z’n allen werken aan een openbare ruimte dietoegankelijk is voor iedereen? Geen drempels, goede wandelroutes, veiligeoversteken en leuke plekken om elkaar te ontmoeten. Praat en denk mee! Wanneer: dinsdag 27 maart van 10.00 tot 12.00 uur in De Pekhoeve Voor aanmelden en meer informatie bel met telefoon (076) 525 15 02 of stuur een bericht aan voorlichtingbreda@wonenmetgemak.nl

-

Bijeenkomst Wonen in je eentje

Steeds meer mensen wonen alleen. Hoe kunt u er voor zorgen dat u inuw eentje veilig en comfortabel kunt blijven wonen? In deze bijeenkomstgaan we in op de voors en tegens van alleen wonen. We bespreken metu hoe u met bepaalde situaties kunt omgaan en we geven u allerlei tipsen handvatten. Wanneer: vrijdag 16 maart van 10.00 tot 12.00 uur in De Pekhoeve donderdag 29 maart van 10.00 tot 12.00 uur in De Pekhoeve Voor aanmelden en meer informatie bel met telefoon (076) 525 15 02 of stuur een bericht aan voorlichtingbreda@wonenmetgemak.nl

-

Bijeenkomst Veiligheid

De wijkagent neemt u mee in de wereld van dieven en oplichters.Zo komen babbeltrucs, pinpasfraude, zogenaamde phishing-mails eninbraakpreventie tijdens deze bijeenkomst aan de orde.In korte sketches worden een aantal voorbeelden van oplichting getoond. Wanneer: dinsdag 17 april van 10.00 tot 12.00 uur in Jeugdland Voor aanmelden en meer informatie bel met telefoon (076) 525 15 02 of stuur een bericht aan voorlichtingbreda@wonenmetgemak.nl

-

Voorjaarsmarkt Ulvenhout

Gezellige voorjaarsmarkt in samenwerking met Ulvenhoutse ondernemers enverenigingen.

De bekende Ulvenhoutse Voorjaarsmarkt in een geheel nieuw jasje gestoken! Samen met de ondernemers en lokale verenigingen bieden we een geheel nieuw activiteiten-programma en geweldige optredens…
 • 200 verschillende stands met uiteenlopende waren van kleding t/m snoeischaren.
 • Alliance d’Amitié geeft demonstraties en aan bezoekers wordt de gelegenheid geboden praktisch kennis te maken met het hanteren van een handboog.
 • De ‘Wall of dance’ van Daphne Donkers geeft dansdemonstraties ‘Hiphop’ ‘Streetdance’ ‘Kinderdans’.
 • Foodtrucks met ‘Food&Drinks‘ van koffie t/m palingrokerij.
 • Tweedehands Boekenmarkt.
 • Oud-Hollandse Spelen georganiseerd door Heemkundekring Paulus van Daesdonck. Bij de Pekhoeve.
 • Elckerlyc Speellieden. Oude muziek met oude, bekende en minder bekende muziek-instrumenten: doedelzak en harmonica. Uit het rijke erfgoed van de Brabantse en Vlaamse Kempen. Door in middeleeuwse kledij gehulde muzikanten, zoals te zien is op schilderijen van Pieter Breughel de Oude.
  • Op 2 plaatsen: Pekhoeve: 12.00u- 13.00u / Grimhuijsenpark: 16.00u-17.00u. En rondlopend over de Voorjaarsmarkt.
 • Smartlappenkoor ‘De Smartladies’. Nederlandstalig repertoire bestaat uit smartlappen, meezingers en medleys van oude toppers. Begeleiding met keyboard, gitaar, sax, slagwerk.
  • 14.30u-15.00u Grimhuijsenpark. / 15.30u-16.00u De Pekhoeve
 • ALEX BRAKENHOF. Muziek: Eagles, Hardrock, J.J. Cale, maar ook romantische luisterliedjes.
  • Grimhuijsenpark 12.00u-13.00u. En op locatie op de Voorjaarsmarkt
 • HERMAN OUBOTER. Blues-slidegitaar Old New Orleans Streetblues
  • 13.00u-14.00u Pekhoeve. En op locatie op de Voorjaarsmarkt.
 • HERBIE BLUES Mouthharp-Chicago-Blues. One man band. Wat hij weet te toveren uit slechts een pedalbasedrum tegen een koffer, bekkens en een mondharmonica…
  • Grimhuijsenpark 13.00u-14.00u en op locatie op de Voorjaarsmarkt.
 • CINDY WIELDERS. Singer/songwriter met sfeervolle luisterliedjes. De ene keer Easy-listening, dan weer meer uptempo.
  • Grimhuijsenpark 15.00u-16.00u en op locatie op de Voorjaarsmarkt.
 • RINIE VAN RIJSINGEN. Singer/songwriter en 60’s – 70’s songs. Medleys van Beatles, Stones, Lou Reed, Bob Dylan en natuurlijk eigen nummers.
  • Op locatie Voorjaarsmarkt.
 • Harmonie Constantia
  • Opent de voorjaarsmarkt om 11.00 uur en in de middag. Op locatie Voorjaarsmarkt.
 • De Bosuilen
  • Op locatie Voorjaarsmarkt. (t.h.v. Flamingo Bar, Café Marie)

-

Vrouwenvoetbal Clinic


UVV'40 organiseert een voetbalclinic voorvrouwen! De clinic wordt verzorgd door onze hoofdtrainer Johan Gabriels.Speciaal ter promotie van het vrouwenvoetbal bij UVV'40.

We mikken op 3 doelgroepen, Vrouwen18+,VR30+ en MO17. Ook niet leden kunnen zich aanmelden via een mailtje naar ladies@uvv40.nl

-

Boekenmarkt

Het houden van een twee daagse boekenmarkt in deoude brandweerkazerne aan de slotlaan 104B in Ulvenhout. 

Veleduizenden uitgesorteerde boeken van (hele) goede kwaliteit aanwezig. Zowat allegenres zijn hier te koop. Boeken worden per kilogram verkocht. De entree is 2euro en kinderen gratis Oproep om te voet of per fiets te komen om de overlastte beperken en het goed is voor het milieu Voor inlichtingen kunt u bellen naarMechel Verheijen 076-5613110 of mailen demechel@hetnet.nl

-

Boekenmarkt

Het houden van een twee daagse boekenmarkt in deoude brandweerkazerne aan de slotlaan 104B in Ulvenhout. 

Veleduizenden uitgesorteerde boeken van (hele) goede kwaliteit aanwezig. Zowat allegenres zijn hier te koop. Boeken worden per kilogram verkocht. De entree is 2euro en kinderen gratis Oproep om te voet of per fiets te komen om de overlastte beperken en het goed is voor het milieu Voor inlichtingen kunt u bellen naarMechel Verheijen 076-5613110 of mailen demechel@hetnet.nl

-

Ulvenhout Urban Open

Urban golf tournooi in het dorp Ulvenhout.
Er wordt gespeeld op holes door gebruik te maken van de groen zones in Ulvenhout 

Het toernooi wordt georganiseerd door Stichting Ulvenhouts Carnaval. Voor meer informatie kijk op http://www.ulvenhoutopen.nl

-

Kermisfeesten


Gezellige kermis met in het weekend dekermisfeesten georganiseerd door Ulvenhout Leeft!

Meer info: www.ulvenhoutleeft.nl

-

Kermisfeesten


Gezellige kermis met in het weekend dekermisfeesten georganiseerd door Ulvenhout Leeft!

Meer info: www.ulvenhoutleeft.nl

-

Kermisfeesten


Gezellige kermis met in het weekend dekermisfeesten georganiseerd door Ulvenhout Leeft!

Meer info: www.ulvenhoutleeft.nl

-

Vlooienmarkt

Twee jaarlijkse grootse Vlooienmarkt waarbij deopbrengst is voor de deelnemende Ulvenhoutse jeugd (verenigingen). 

Meer info www.jeugdraadulvenhout.nl

-

Vlooienmarkt

Twee jaarlijkse grootse Vlooienmarkt waarbij deopbrengst is voor de deelnemende Ulvenhoutse jeugd (verenigingen). 

Meer info www.jeugdraadulvenhout.nl

-

Ga mee op de Orient Express met Vocaal Ensemble Novafonie en theatergroep Elysee!

Op zondag 25 november geeft Vocaal Ensemble Novafonie uit Breda om 14.30 uur een bijzonder concert rondom de Orient Express. Locatie is De Pekhoeve, Dorpstraat 94 in Ulvenhout. Novafonie is hiervoor een unieke samenwerking aangegaan met Theatergroep Elysee. Novafonie maakt een muzikale tocht die start in Istanbul, Turkije. De reis gaat dwars door Bulgarije, Hongarije, Roemenie, Oostenrijk en Duitsland om te eindigen in Parijs. Het koor zingt liederen uit al deze landen van onder meer Kodaly, Brahms en Debussy. De muziek wordt afgewisseld met verrassende korte sketches door Theatergroep Elysee. Tekstschrijvers Mark van Elswijk en Paul Piket schreven de teksten speciaal voor dit concert. Wat te denken van een moord op de Orient Express of misschien ontmoet u wel graaf Dracula in een treincoupe…Dit alles speelt zich af in een treinstel, speciaal ontworpen en gebouwd door de Facilitaire Theaterwerkplaats Breda. Violist Paul Hendriks levert ook een muzikale bijdrage en verschijnt plotseling op het toneel... Ga mee op deze spannende muzikale treinreis en reserveer vast een kaartje! Kaarten verkrijgbaar aan de kassa of stuur een mail naar novafonie@gmail.com Toegangsprijs: 12,50 euro inclusief drankje Website: http://novafoniebreda.nl of facebook @Novafonie Vocaal Ensemble Novafonie Novafonie is een a-capella kamerkoor uit Breda en bestaat uit ruim 20 enthousiaste leden onder leiding van dirigente Alice Roes. Het repertoire is heel gevarieerd: muziek van 1600 tot heden. Het motto is zingen op niveau en met plezier! Het koor repeteert iedere donderdagavond in buurthuis Gageldonk in de Haagse Beemden. De plannen voor 2019 liggen al klaar: een feestelijk jubileumconcert ter ere van het 30-jarig bestaan van de vereniging. Nieuwe leden zijn van harte welkom! Theatergroep Elysee Theatergroep Elysee is een openlucht theatergroep die haar voorstellingen in het voorjaar speelt in de natuur van Landgoed Wolfslaar in Breda. Naast deze voorstellingen speelt de groep ook mee met projecten zoals het Waterliniefestival en Theater Festival Breda. Elysee bestaat uit ongeveer 16 leden, varierend van 24 tot 60 jaar. In het najaar wordt een regisseur aangetrokken om speltrainingen te geven en zijn nieuwe leden welkom om aan te sluiten. Regisseur is Mariette Haazen. Facilitaire Theaterwerkplaats Breda De Facilitaire Theaterwerkplaats Breda bestaat uit creatieve vrijwilligers die met veel plezier theaterkleding, kostuums, decors, rekwisieten en andere benodigdheden maken voor "cultureel Breda". Zij beschikken over een grote decorwerkplaats, een kledingatelier, een kledingruimte en rekwisietenzolder. In de decorwerkplaats en het kledingatelier worden op aanvraag nieuwe creaties gemaakt. Contactpersoon: Anne-Marie Waterreus, novafonie@gmail.com, www.novafoniebreda.nl

-

Jaarlijkse muziekmiddag van Heemkundekring Paulus van Daesdonck

Zondag 10 feb a.s.organiseert Paulus van Daesdonck haar jaarlijkse muziekmiddag. Dit jaar in de sfeer van de muziek uit de jaren 60 en 70. Het wordt een gezellige meezingmiddag samen met het Bredaasch Showorkest De s-Toffe Jongens. Zij hebben een repertoire dat gaat van Peter Koelewijn tot John Travolta, van Boudewijn de Groot tot Cliff Richards en van George Baker tot Shocking Blue. Komt allen en zing mee Er worden sfeerbeelden uit die tijd en de songteksten getoond op een groot scherm. Het meezingfestijn vindt plaats in zaal Vianden in het Ginneken.De zaal is open vanaf 13.30 uur en we beginnen om 14.00 uur. De entree is gratis voor leden van Paulus. 5,- euro entree voor niet-leden. Je kunt ter plaatse lid worden. Tot zondag! www.paulusvandaesdonk.nl./ Facebookpagina Heemkundekring Paulusvandaesdonck

-

Halloween 2021

Ulvenhout Leeft organiseert  Halloween Spooktocht & Trick or Treat in Ulvenhout.  Heel het dorp mag mee doen, geen specifieke route dus versier je huis. Haal (liefst verpakt) snoep in huis en griezelen maar.
Vanaf 19.30u begint voor jong en oud, maar zeker niet voor angsthazen, DE Spooktocht.
Locatie: Taveerne Jeugdland.
Wie durft er mee te lopen!?

 Voor meer informatie :  www.ulvenhoutleeft.nl

-

UVV'40-Hoeven

Voetbalwedstrijd 3e klasse KNVB.
Kijk voor meer informatie op de website van UVV'40

-

Sinterklaasintocht in Ulvenhout

Het is zover. Zondag 14 november zal Sinterklaas zijn opwachting maken. Rond 13.15 uur zal hij bij de Pekhoeve aankomen, waarna we in optocht richting Jeugdland gaan voor een mooi feest!
Voor dit feest zal snel een inschrijfformulier komen. Hou deze pagina dus in de gaten.

-

Webinar Klimaatbijeenkomst


Klimaatbijeenkomst over energietransitie

Webinar 23 november

Op 23 november is het tweede webinar over de energietransitie. Tijdens deze avond schetst Greetje Bos, wethouder Energietransitie, de opgave waar we als stad voor staan. Daarna hoort u meer over de Transitievisie Warmte en de uitwerking daarvan in gebieden en wijken. We leggen uit hoe de gebieden zijn gekozen waar we als eerste aan de slag willen gaan. Hoe die aanpak er per gebied uitziet, dat bepalen de experts. U dus, de bewoners en eigenaren van (bedrijfs-) gebouwen.

Meer informatie via https://www.bredadoetmee.nl/klimaatbijeenkomsten


-

UVV'40-Terneuzen

Voetbalwedstrijd 3e klasse KNVB.

Kijk voor meer informatie op www.uvv40.nl

-

AFGELAST: Ulvenhout On Ice

Helaas gaat dit evenement NIET door.  De huidige maatregelen rondom Corona maken het voor de organisatie onmogelijk om een leuk en goed evenement weg te zetten.

Voor meer informatie www.ulvenhout-on-ice.nl

-

AFGELAST : Nieuwjaarsconcert

Nieuwjaarsconcert Harmonie Constantia.
Locatie : Pekhoeve

Kijk voor meer info ook op de website

-

AFGELAST : Dorpsquiz Ulvenhout

Locatie : Jeugdland.
Zaal open om 19:00 uur

Kijk voor meer info op onze facebookpagina

-

Afgelast : Jubileumconcert Harmonie Constantia

Harmonie Constantia bestaat 115 jaar! Het jubileumconcert met als thema "THE SHOW MUST GO ON" vindt plaats op zaterdag 5 februari aanstaande om 20.00 uur in Jeugdland. Zaal open om 19.30 uur. Gratis entree. De geldende covid-19 maatregelen zullen worden gehandhaafd.

Website : http://www.harmonie-constantia.nl/

-

Concert Harmonie Constantia

Locatie Jeugdland.

Kijk voor meer informatie op de website

-

Oranjefeest Ulvenhout

90-jarig jubileumfeest Oranjevereniging Ulvenhout. Toegangsprijs €22,50 in voorverkoop € 20,00 Dresscode Oranje Nineties '90

-

100 jaar St. Ambrosius

Tentoonstelling over 100 jaar imkervereniging St. Ambrosius in Ulvenhout en Galder.
Website: http://www.paulusvandaesdonck.nl

-

Dorpsquiz Ulvenhout

Zaal open 19.30 uur , aanvang stipt 20.00 uur

-

100 jaar St.Ambrosius

Tentoonstelling over 100 jaar imkervereniging St. Ambrosius in Ulvenhout en Galder Dit is de laatste dag dat deze expositie te zien is in ons museum. Kijk voor meer info op http://www.paulusvandaesdonck.nl/

-

Avond wandel 4-daagse Ulvenhout

-

Ulvenhout uit de Kunst

In het weekend van 17/18 juni vindt de 11e kunstmanifestatie van Ulvenhout uit de kunst plaats. Tijdens dit weekende worden werken van Ulvenhoutse (amateur) kunstenaars tentoongesteld in privé tuinen.

-

Opening tentoonstelling "Naar de Kermis"

Om 14 uur opent in Paulus' Museum een nieuwe tentoonstelling: "Naar de kermis". In de expositieruimte staat een prachtige miniatuurkermis van Arie van Heerden opgesteld. Verder zijn er veel foto's en realia te zien van kermissen uit het heem van Paulus: Ginneken, Bavel, Heusdenhout, Ulvenhout, Galder en Strijbeek.

Kijk voor meer informatie op:  http://www.paulusvandaesdonck.nl/

-

Jazzed for fun (mini bigband)

Grimhuysenpark Zomermuziekevenementen 2022 : in de maanden juli en augustus muziekoptredens voor Ulvenhout en naaste omgeving om daarmede ook de sociale cohesie te bevorderen. Kijk voor meer info op : https://www.ulvenhout.com/grimhuysenpark/

-

Fluide (easy listening)

Grimhuysenpark Zomermuziekevenementen 2022 : in de maanden juli en augustus muziekoptredens voor Ulvenhout en naaste omgeving om daarmede ook de sociale cohesie te bevorderen. Kijk voor meer info op : https://www.ulvenhout.com/grimhuysenpark/

-

BUSR (koor)

Grimhuysenpark Zomermuziekevenementen 2022 : in de maanden juli en augustus muziekoptredens voor Ulvenhout en naaste omgeving om daarmede ook de sociale cohesie te bevorderen.

Kijk voor meer info op : https://www.ulvenhout.com/grimhuysenpark/

-

Leuk (covers)

Grimhuysenpark Zomermuziekevenementen 2022 : in de maanden juli en augustus muziekoptredens voor Ulvenhout en naaste omgeving om daarmede ook de sociale cohesie te bevorderen.

Kijk voor meer info op : https://www.ulvenhout.com/grimhuysenpark/-

Midzomeravondfestival

Harmonie Constantia organiseert het Midzomeravondfestival.
Locatie : Grimhuysenpark

Kijk voor meer informatie ook op de website

-

Joie de Vivre (franse chansons)

Grimhuysenpark Zomermuziekevenementen 2022 : in de maanden juli en augustus muziekoptredens voor Ulvenhout en naaste omgeving om daarmede ook de sociale cohesie te bevorderen.

Kijk voor meer info op : https://www.ulvenhout.com/grimhuysenpark/

-

The Cinematic Jazz Orchestra (bigband)

Grimhuysenpark Zomermuziekevenementen 2022 : in de maanden juli en augustus muziekoptredens voor Ulvenhout en naaste omgeving om daarmede ook de sociale cohesie te bevorderen.

Kijk voor meer info op : https://www.ulvenhout.com/grimhuysenpark/

-

Blauwgras (NL Bluegrass)

Grimhuysenpark Zomermuziekevenementen 2022 : in de maanden juli en augustus muziekoptredens voor Ulvenhout en naaste omgeving om daarmede ook de sociale cohesie te bevorderen.

Kijk voor meer info op : https://www.ulvenhout.com/grimhuysenpark/

-

Old School Music (60/70's revival)

Grimhuysenpark Zomermuziekevenementen 2022 : in de maanden juli en augustus muziekoptredens voor Ulvenhout en naaste omgeving om daarmede ook de sociale cohesie tebevorderen.

Kijk voor meer info op: https://www.ulvenhout.com/grimhuysenpark/