pekhoeve

terug naar pekhoeve

ulvenhout schoon op zaterdag 20 maart.

20-3-2021 20:10

Tijdens de landelijke actiedag Nederland Schoon zorgen Ulvenhoutse bewoners ervoor dat het zwerfafval van hun straten wordt verwijderd. 

Wie: vrijwilligers pekhoeveterrein. Wat: Ulvenhout schoon. 

Waar: Pekhoeveterrein in Ulvenhout. 

Wanneer: zaterdag 20 maart 09.00 – 12.00 uur

. Hoe: coronaproof. 

Op zaterdag 20 maart wordt de nationale actie Nederland Schoon gehouden. Veel Ulvenhoutse vrijwilligers doen mee op deze dag om zwerfafval uit Ulvenhout te verwijderen. Zo gaan de vrijwilligers van het Pekhoeveterrein het gehele terrein en directe omgeving nalopen. Ook het Sulkerpad krijgt extra aandacht. Veel bewoners uit Ulvenhout hebben aan de in december geplaatste Wensboom op Pekhoeveterrein linten gehangen met de wens “Ulvenhout Schoon”. Deze wens gaan we op zaterdag 20 maart met elkaar realiseren. 

Mondkapjes

Door de coronamaatregelen liggen er helaas veel verloren of weggegooide mondkapjes als zwerfvuil in de straten en bosjes. Niet alleen in de buurt van een bushalte of supermarkt, we vinden ze helaas ook in de bosjes langs de weg en zelfs in het Ulvenhoutsebos. Mondkapjes verteren niet, ze verdwijnen in de grond en zullen de generaties na ons zich gaan afvragen welke rare functie die dingen gehad zouden kunnen hebben. Dus opruimen die rotzooi.

Een schone woonomgeving 

Een van de vrijwilligers van het Pekhoeveterrein, Leo Suijker, houdt al een aantal jaren dit terrein en zijn eigen straat vrij van het zwerfafval. Hij vindt een schone woonomgeving belangrijk en het draagt ook bij aan fijn en prettig wonen. En niet alleen je eigen straat waar je woont, maar ook de toegangswegen naar het dorp, zoals de Ulvenhoutselaan en de Chaamseweg zijn belangrijk. Elke keer als ik ons dorp in rij, zie ik veel zwerfvuil langs de weg en denk ik altijd, waarom gooit men dat nou weg; neem het gewoon mee en gooi het thuis in de vuilnisbak. 

Landelijke actiedag 

Normaal coördineert Nederland Schoon deze landelijke schoonmaakactie, maar helaas in deze coronatijd komt van samen aan de slag gaan niets terecht. Daarom deze oproep aan individuele bewoners van Ulvenhout: Loop op zaterdag 20 maart met een vuilniszak en handschoenen door je eigen straat en ruim die rommel op.

Samen maken we Ulvenhout schoon.