pekhoeve

terug naar pekhoeve

herinrichting speeltuin

3-10-2020 12:24

Herinrichting speeltuin op het Pekhoeveterrein. (vervolg)

Groen licht voor de speeltuin.

Volgens planning gaan we op 26 oktober direct na de herfstvakantie , beginnen met de herinrichting van de speeltuin op het Pekhoeveterrein.

De financiën zijn rond en samen met de gemeente Breda zijn de nieuwe speeltoestellen besteld en de inrichting en het grondwerk uitgevoerd worden door Hogo Groen uit Ulvenhout. De speeltoestellen worden geplaatst door de firma Vogels Avontuurlijk Spelen.nl

Deze klus zal ongeveer 3 weken gaan duren, maar daarna kunnen de kinderen van Ulvenhout weer heerlijk spelen op het Pekhoeveterrein.

Helaas door alle corona maatregelen kunnen we hiervoor geen feestje vieren, maar hopelijk gaan we dat in het voorjaar organiseren samen met de Boerderij de Pekhoeve en de Dorpsraad. Dan maken we er gewoon een echt dorpsfeest van.

We moeten echter nog wel zelf de handen uit de mouwen gaan steken, want een van de subsidievoorwaarden was dat er ook een deel zelfwerkzaamheid zou plaatsvinden. In overleg met de uitvoerders gaan we zelf de heggen verwijderen en verplaatsen en zullen we een aantal klim en klauterbomen zelf gaan “schillen”

Hiervoor hebben we een aantal bewoners nodig voor een werkgroep Beheer en Toezicht. We doen nadrukkelijk een oproep aan ouders en opa's en oma's die regelmatig van de speeltuin gebruik maken om er samen een fijne speelplek van te maken voor de kinderen van Ulvenhout. Veel tijd zal dit niet vragen, maar wel enthousiasme voor - en interesse in de speelplek op het Pekhoeveterrein.

De werkgroep Beheer en Toezicht krijgt de volgende taken:

► Het speelterrein schoon, heel en veilig te houden door middel van zelfwerkzaamheid, signalering en contacten met de daarvoor verantwoordelijke instanties.

► Een paar keer per jaar samen het speelterrein een grote opruim beurt geven.

► Neem contact op met de gemeentelijke dienst die verantwoordelijk is voor speelterreinen.

 

Ook facebook zal de werkgroep regelmatig nieuws en informatie verstrekken.

Contactpersoon van de werkgroep Beheer en Toezicht is Leo Suijker. Hij is bereikbaar via email en telefoon 06-36541893 en pekhoeveterrein@gmail.com