pekhoeve

terug naar pekhoeve

herinrichting speeltuin (vervolg)

22-11-2020 13:31

Herinrichting speeltuin (vervolg)

Met dank aan onze sponsoren.

De herinrichting van de speeltuin op het Pekhoeveterrein is dankzij de vele sponsoren en subsidiegevers gerealiseerd . In willekeurige volgorde wil ik hen hier ook bedanken.

Allereerst de gemeente Breda . De speeltuin had een opknapbeurt nodig en dat was een mooi moment om het ook aan te passen aan de huidige tijd, duurzaam en natuurlijker. Met extra financiële middelen kon de speeltuin groter worden en ingericht naar de wensen van de kinderen uit Ulvenhout.

Studio PaPas heeft het ontwerp gemaakt. De vele wensen en ideeën van bewoners uit de buurt en de kinderen van Boeffies & Bengeltjes en KBS de Rosmolen werden door Marjan Verboeket verwerkt in het ontwerp. Helaas is Marjan in het voorjaar overleden en kan zij de realisatie van haar ontwerp zelf niet meer meemaken.

De EHBO vereniging Ulvenhout werd opgeheven en op hun rekening stond nog een restbedrag dat zij o.a. aan de speeltuin schonken.

Een bank voor een bank.  Een sponsorbedrag door de Rabo Bank “prijs je wijk” kan een nieuwe bank gerealiseerd worden rond de grote boom bij de speeltuin.

Boeffies & Bengeltjes , het kinderdagverblijf in boerderij de Pekhoeve, maakt dagelijks gebruik van de speeltuin. Reden genoeg voor hen om ook een flinke Financiële bijdragen te doneren.

Stichting Cultuurfonds Hofflandt heeft een bijdrage gegeven aan de speeltoestellen en ook aan gereedschap voor het toekomstige onderhoud van de speeltuin.

Dankzij een bijdrage van Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant zijn de historische zaksloot en heg in het ontwerp verwerkt en hebben nu een prachtige speelfunctie gekregen.

De Lions Breda Host heeft een van de boerderij speelhuisjes geadopteerd. Dit ontwerp heeft niet alleen een natuurlijke uitstaling maar ook een directe relatie met het gehele terrein rondom de monumentale boerderij de Pekhoeve.

Stichting Thebe Extra heeft een donatie gegeven om extra bankjes te kunnen plaatsen voor alle opa's en oma's die zo toezicht kunnen houden op hun spelende kleinkinderen.

Natuurlijk kunnen we de stichting Boerderij de Pekhoeve en de Dorpsraad niet vergeten. Ook zij hebben bijgedragen aan ons project.

Tenslotte de uitvoerders, Vogels natuurlijkspelen.nl en het hoveniersbedrijf HoGo Groen . Zij hebben het ontwerp daadwerkelijk omgezet in een nieuwe speelplek voor de kinderen van Ulvenhout. Die kunnen met veel creativiteit, avontuur en plezier de komende jaren hier blijven spelen.