pekhoeve

terug naar pekhoeve

de herinrichting van de speeltuin. ( vervolg )

15-11-2020 14:44

De herinrichting van de speeltuin op het pekhoeveterrein. ( vervolg )

We zijn begonnen ……..

Begin november is een start gemaakt met de herinrichting van het speelterrein bij de Pekhoeve in Ulvenhout. Nadat het ontwerp was goedgekeurd door de gemeente Breda en de benodigde financiën hiervoor gevonden waren is er nu een begin gemaakt met de uitvoering.  De speciaal ontworpen speeltoestellen worden geleverd en geplaatst door de firma Vogels ( avontuurlijkspelen.nl ) en het grond- en groenwerk wordt uitgevoerd door het plaatselijke hoveniersbedrijf  Hogo Groen.

Op dit moment liggen er al twee nieuwe speeltoestellen, de brug over de haag en een van de mini-hoeves.  De oude speeltoestellen worden nog verwijderd door de gemeente Breda, een deel van de heggen wordt verwijderd en daarna kunnen de andere speeltoestellen geplaatst worden.

Ook is een begin gemaakt met de “speelsloot” achter de heg. Deze historische sloot wordt in ere hersteld en maakt straks onderdeel uit van het speelterrein met een waterpomp en watergoten.

De nieuwe bank rondom de boom wordt op dit moment in de werkplaats gemaakt en  zal straks een prima plek zijn voor alle ouders en opa’s en oma’s om hun spelende (klein) kinderen in de gaten te kunnen houden.

Vrijwilligers gevraagd.

Een werkgroep van vrijwilligers gaat zelf ook de handen uit de mouwen steken. In overleg met de uitvoerders gaan we de heggen verwijderen en een aantal klim- en klauterbomen “schillen”. Hiervoor doen we nog een oproep om mee te helpen . Veel tijd zal dit niet vragen, maar wel enthousiasme voor- en interesse in de speelplek op het pekhoeveterrein. Samen maken we er een nieuwe, schone en veilige speelplek van voor de kinderen uit Ulvenhout.

Voor informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Leo Suijker. Hij is bereikbaar via e-mail en telefoon 06-36541893 of pekhoeveterrein@gmail.com.