dorpswijzer

terug naar dorpswijzer

dorpswijzer en ruilboek zijn verhuisd

7-11-2016 10:40

De Dorpswijzer en Het Ruilboek hebben een nieuwe plek in Ulvenhout !

De Dorpswijzer is een laagdrempelige, gratis en gezellige ontmoetingsplek met een boekenkast voor iedereen in het dorp. Velen die de krant komen lezen of graag even wat andere mensen willen zien, maken er met regelmaat gebruik van. Vrijwilligers, gastheer of gastvrouw, zorgen voor de koffie. Deze nieuwe ontmoetingsplek is uiteindelijk de belangrijkste aanwinst voor Ulvenhout !
Twee jaar was het Diensten Centrum de centrale plaats van de Dorpswijzer.

Helaas voor ons heeft de eigenaar van het Diensten Centrum per 1 november een huurder voor de lege ruimtes en gaat er verbouwd worden. De Dorpswijzer en de Boekenkast moeten daarom het veld ruimen. Gelukkig is na enig zoekwerk een nieuwe locatie, centraal in het dorp, gevonden voor Het Ruilboek!

Met ingang van 8 november is Cultureel Centrum de Pekhoeve de plek waar Het Ruilboek met de boeken en de Dorpstafel weer te vinden zijn. De “Schuurvloer”, de kamer direct links van de ingang van de Pekhoeve, is waar alles staat.
Openingstijden: alle werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en op woensdag bovendien ook nog in de middag van 17.30 tot 19.30 uur.
Tot 1 december staat de BoekenKIST nog in het Diensten Centrum (naast de deur bij de apotheek) voor het inleveren en schenken van boeken. Voor vragen bel:  0617261271 of 0651984842 of mail  hetruilboek@gmail.com    

Nog ter info:
Het Ruilboek is geen bibliotheek maar een gratis boekenservice waar je boeken kunt halen en brengen; ruilen dus. Er staat een kast met ‘goede’ boeken, waar iedereen geheel zelfstandig en zonder registratie of andere plichtplegingen een of meer boeken kan pakken. Voor retourboeken of in te leveren boeken staat er permanent een boekenkist. Er komt wekelijks een overmaat aan boeken binnen en alleen de geschikte exemplaren gaan - via de voorraadkast -in de boekenkast. De rest wordt op verantwoorde wijze afgevoerd.