a58

terug naar a58

verslag werkbezoek ministerie van i&m

22-9-2016 15:29

Op 19 augustus 2016 brachten Chris Kuijpers, directeur-generaal van het ministerie van Infrastructuur & Milieu (I&M) en Ineke van de Hee, programma directeur bij het ministerie van I&M, namens het Ministerie een bezoek aan het Markdal. Chris en Ineke wilden vooral een aantal locaties in het Markdal bezoeken en kennis maken met ‘de mensen achter het gebiedsproces’. Het gebiedsproces ontwikkelt zich namelijk ‘van binnenuit’ en dat is nieuw in Nederland.

Samen met vertegenwoordigers van de diverse belanghebbenden, werkte ze een vol programma af. Het gezelschap verzamelde zich bij Toon Bastiaansen op locatie Heerstaayen, de plek waar de eerste grond is gekocht. Jettie Rattink, voorzitter van de vereniging Markdal, heette het gezelschap welkom en hield een korte inleiding. Daarna werden de doelstellingen, werkwijze en ervaringen van stichting Markdal besproken.

Daarna bezocht het gezelschap vier locaties waar ondernemers uitleg gaven over hun toekomstplannen en hoe natuurontwikkeling en de verdere ontwikkeling van Markdal in deze plannen passen. 

Het bezoek werd afgesloten met een biologische lunch waar Jettie verrast werd met de uitreiking van een paneel waarop het Markdal werd genomineerd voor de “Eenvoudig Beter Trofee” van de omgevingswet van het ministerie. 

Hier vind u het complete verslag van dit bezoek.