breda begroot-ulvenhout

Zet Ulvenhout op de kaart

Onder het motto 'Samen dorp zijn' daagt de dorpsraad je uit om samen de agenda voor de toekomst te bepalen. Hoe gaan we met elkaar om, wat doen we samen en welke voorzieningen hebben we in ons dorp? Met andere woorden: wat vindt jij belangrijk?

Als onderdeel van 'zet Ulvenhout op de kaart' biedt de gemeente Breda, onder de noemer van Breda Begroot, ons de kans om mee te denken hoe gemeentelijk geld in Ulvenhout besteed kan worden.  

Hoe doe je mee?

Meedoen is simpel. Met 4 tot 8 buurtbewoners ga je spelenderwijs het gesprek aan met een speciaal ontworpen Breda Begroot - Ulvenhout kaart. De vragen op de kaart zorgen voor een interessant gesprek. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd wat je voor je wijk zou wensen, wat meer of minder zou kunnen en of je zelf een initiatief wilt starten. De spelperiode is van 1 december 2017 t/m 31 januari 2018.

En verder?

Alle informatie die we in de spelperiode verzamelen, voegen we samen met de informatie die we al hebben vanuit de Denk & Doe dagen en de werkgroepen. Zo ontstaat een 'vitaliteitslijst' waarmee in een volgende stap het realisatiespel gespeeld gaat worden. Hiermee bepalen we dan een deel van de gemeentelijke begroting met als doel zaken te realiseren die wij belangrijk vinden in Ulvenhout.

Vraag de kaart nu aan!

Doe mee en vraag een Breda Begroot kaart aan via kaart@onsulvenhout.nl. De ontwikkelingen kun je daarna volgen hier op onsulvenhout.nl. Hier vind je ook de data en locaties voor de openbare sessies waarbij je heel makkelijk kunt aanschuiven. De kaart kun je ook afhalen en weer inleveren bij de Dorpswijzer in het Sociaal Cultureel Centrum de Pekhoeve.

Laat deze kans niet voorbij gaan en zet Ulvenhout op de kaart! We zien je graag snel aan tafel.

Vraag de kaart nu aan via het onderstaand aanvraagformulier.

Veel gestelde vragen
-    Wat is de spelperiode?
De spelperiode is van 1 december 2017 tot en met 31 januari 2018. Daarna mag u natuurlijk blijven meedenken over de toekomst van Ulvenhout maar kan dat niet meer via het spel.

-    Mogen er maar 500 mensen meedoen?
Nee, hoe meer mensen meedoen hoe beter we in kaart krijgen wat Ulvenhout belangrijk vindt. Maar ons eerste ambitieuze doel is ruim 10% van de Ulvenhouters, zo’n 500 mensen. Doet u mee?

-    Wij zijn klaar met spelen en nu?
Na het spelen is het belangrijk dat (iemand uit) jouw team de antwoorden zo snel mogelijk na het spelen online invult. Zo verwerken we de antwoorden van alle Ulvenhoutse KoersKaarten. Alleen dan kunnen we echt iets doen met de resultaten. We houden jou natuurlijk op de hoogte! Online invullen kan via de link: www.breda.nl/bbspel

-    Wat moet je doen als het invoeren niet lukt?
Kun je de antwoorden niet online invullen? Lever de KoersKaart dan in bij de Dorpswijzer (in cultureel centrum de Pekhoeve). Wij zorgen dat de antwoorden van jullie kaart keurig worden ingevuld in de database. Heb je er vragen over? Neem gerust contact op via kaart@onsulvenhout.nl.

-    Wat gebeurt er met alle informatie?
Het spelen van het spel is een stap op weg naar een vitaal dorp. Alle informatie die al beschikbaar is uit bijvoorbeeld onze Denk & Doe Dagen en de werkgroepen, voegen we samen met de informatie die we tijdens de spelperiode ophalen. Met de ‘vitaliteitslijst’ die zo ontstaat, gaan we het realisatiespel spelen. Samen kijken we wat de prioriteiten zijn, wat mogelijk is en hoe we zaken kunnen realiseren.

-    Wat zien we terug van onze inbreng?
De wensen, ideeën, verbeterpunten en andere resultaten uit de Ulvenhoutse KoersKaart delen we natuurlijk met alle inwoners van Ulvenhout. We doen dat via www.onsulvenhout.nl, Facebook, weekblad Nieuw Ginneken en op de openbare dorpsraadvergaderingen. Daarnaast wordt met jouw inbreng in een tweede fase het realisatiespel gespeelt. Hier kijken we samen wat en hoe gerealiseerd kan worden.

-    Blijf je liever anoniem?
Anoniem meedoen is mogelijk. Uit de informatie die je opschrijft op de KoersKaart kunnen we niet afleiden wie wat gezegd heeft. En invullen van bijvoorbeeld je e-mailadres is niet verplicht.

Voor de laatste informatie kijk op www.onsulvenhout.nl
Bij vragen mail naar kaart@onsulvenhout.nl